- 10 τομάτες
- 10 κ.σ. ρύζι καρολίνα
- 1 κ.σ. τομάτα πελτέ
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
- 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι πιπέρι
Συστατικά
Περιγραφη συνταγης
Καθαρίζουμε καλά τις τομάτες, βγάζουμε την ψίχα από αυτές και την βάζουμε σε ένα μπολ. Την πολτοποιούμε στο μούλτι και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα 3 φλυτζάνια από τον πολτό τομάτας και τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Γεμίζουμε τις τομάτες με αυτό το μείγμα. Περιχύνουμε και τον υπόλοιπο πολτό τομάτας ρίχνοντας και λίγο λάδι. Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου.
Σχόλια και Εντυπώσεις...