- 2,700 - 3,000 Κιλά αλεύρι
- 1/2 λίτρο γάλα
- 700 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 1 κουταλάκι σόδα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 κιλό βούτυρο
- ?
- 1 ποτηράκι κρασιού σπορέλαιο
- 5 βανίλιες
- 10 αυγά
Συστατικά
Περιγραφη συνταγης
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και το σπορέλαιο μέχρι να αφρατέψει. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το γάλα, την αμμωνία και την σόδα και τα προσθέτουμε στο μίξερ ενώ συνεχίζουμε να τα χτυπάμε στο μίξερ. Ρίχνουμε την βανίλια , το ξύσμα. Βάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε σε ό,τι σχέδιο θέλουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί καλά βουτυρωμένο ή σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 45' .
Σχόλια και Εντυπώσεις...